De verborgen schatten van Nouvelle-Aquitaine...

Wist je dat Nouvelle-Aquitaine de grootste regio van Frankrijk is ?

Gelegen in het zuidwesten van het land, biedt deze Nouvelle-Aquitaine een diversiteit aan landschappen die elke reiziger zullen bekoren; van de Atlantische stranden tot de Pyreneeën, langs de vele wijngaarden en pittoreske dorpjes...

Kortom, Nouvelle-Aquitaine zit vol met verborgen schatten. Onder de meest iconische departementen zijn de Dordogne, Lot-et-Garonne en Charente bestemmingen die je niet mag missen.

>> Cap is ook verliefd geworden op de regio en biedt prachtige vakantiehuizen met privézwembad aan in Nouvelle-Aquitaine !

De Dordogne: een reis door de tijd

De Dordogne, vaak de Périgord genoemd, staat bekend om zijn glooiende landschappen, middeleeuwse kastelen en prehistorische overblijfselen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • De kastelen van de Périgord: De Dordogne telt meer dan 1.000 kastelen. Onder de meest indrukwekkende bevinden zich het kasteel van Beynac en het kasteel van Castelnaud, die adembenemende panorama's bieden van de vallei van de Dordogne.
  • Sarlat-la-Canéda: Dit middeleeuwse dorp is een van de mooiste van Frankrijk. Met zijn geplaveide straatjes, gouden stenen huizen en levendige markten, is Sarlat een duik in de geschiedenis.
  • De prehistorische grotten van Lascaux

>> Ontdek al onze vakantiehuizen met privézwembad in de Dordogne, die de ideale uitvalsbasis zijn om deze prachtige regio te verkennen!

Lot-et-Garonne: tussen natuur en erfgoed

Lot-et-Garonne is een regio waar je kunt genieten van een prachtige, ongerepte natuur en een rijk cultureel erfgoed. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Verhoogde dorpen en bastides: Lot-et-Garonne is bezaaid met bastides en versterkte steden die in de middeleeuwen zijn gesticht. Het dorp Monflanquin bijvoorbeeld is charmant om te bezoeken.
  • De Lot-vallei: De oevers van de Lot zijn ideaal voor buitenactiviteiten. Je kunt er kanoën, fietsen of gewoon langs de paden wandelen.
  • De wijngaarden van de regio, met name rond Buzet, zijn ook te verkennen voor wijnliefhebbers.

>> Ontdek deze ongerepte regio van Frankrijk met ons prachtige vakantiehuis met privézwembad, gelegen in het dorpje Monflanquin in Lot-et-Garonne!

De Charente: levenskunst en historisch erfgoed

De Charente, een land van wijngaarden en rivieren, staat bekend om zijn levenskunst en culturele schatten. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Cognac en zijn wijngaarden: De stad Cognac is wereldwijd beroemd om zijn gelijknamige eau-de-vie. Wijnliefhebbers kunnen de "Cognacroute" volgen door de wijngaarden.
  • Angoulême en stripverhalen: Als internationale hoofdstad van de strip, organiseert Angoulême elk jaar een gerenommeerd festival. Het Stripmuseum is een plek die je moet bezoeken, terwijl de stad zelf vele met stripkunst beschilderde muren heeft.
  • Het dorp Aubeterre-sur-Dronne: Geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

>> Laat je verrassen door ons prachtige vakantiehuis in Charente in Nouvelle-Aquitaine, gelegen aan de oevers van de Dronne in het pittoreske dorpje Bonnes.

Nouvelle-Aquitaine biedt een veelheid aan unieke ervaringen, wat het een topbestemming maakt voor je volgende vakantie!

Deze prachtige regio heeft ons hart veroverd, dus waarom niet het jouwe? Ontdek al onze vakantiehuizen met zwembad in Nouvelle-Aquitaine

Meer zin in een nog zuidelijkere reis ?

Ontdek al onze vakantiehuizen met privézwembad in de Provence of aan de Côte d'Azur.

Vakantiehuizen in Nouvelle-Aquitaine

Meer tonen

La Noisette

Monflanquin, Nouvelle-Aquitaine

8
3
2

Au bord de la Dronne

Bonnes, Nouvelle-Aquitaine

6
3
3

Recente blogposts

De verborgen schatten van Nouvelle-Aquitaine...

lees meer

Cap vakantiehuizen Reviews !

lees meer

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

Valkenstraat 2

9850 Deinze

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden